Inger Marie Møller (IMM)
Inger Marie Møller
 
Kendetegn for hver stue
Det mere børnespecifikke i udsmykningen er, at hver stue har et ”lykkedyr” eller -"væsen". Et dyr der kan aflede, underholde, støtte, trøste og give håb. Vi har valgt nogle dyr eller væsner der besidder særlige evner, f.eks. magiske, netop for at kunne give støtte. Dyrene og væsnerne passer også ind i eventyr-ridderborg universet. Lykkedyret indgår i "skiltet" med stuens nummer udenfor stuen. Udsmykningen inde på stuerne er de enkelte lykkedyrs ”element”, det miljø dyret færdes i.

På hver stue ligger en forklarende tekst til forældre og besøgende. Teksterne derfra er genbrugt på denne side. 

Stue 1

Lykkedragen er et helt igennem rart og venligt væsen. Den ønsker alt godt for alle i dens nærhed.

Stue 2

Frøprinsen sidder i åkandedammen og venter på sin prinsesse. Imens sender han magiske kræfter til sine omgivelser. 

Stue 3

Den lille fe har en magisk tryllestav, som drysser helbredende tryllestøv ud overalt. Og så kan hun opfylde ønsker. 

Stue 4

Vores Phoenix har godt humør og foretager et rejehop over bålet. Måske man vågner op til lyden af dens vingesus. 
Stue 5
Den hjælpsomme, smarte og snedige kat spankulerer rundt på stue 5 og hjælper barnet i sengen. Han er den bestøvlede kat.
Stue 6
Abekongen kæmper for de gode kræfter og gennemskuer klogt de onde dæmoner og bekæmper dem.
Stue 7
Enhjørningens helbredende kraft er særligt virksom mod forgiftninger af enhver art.
Stue 8
Vores løve har det hele, han er stor og stærk. Men farlig er han ikke, kun venlig, rar, god og hjælpsom. Så hvis du hører løven brøle: "Grouww!", skal du ikke blive bange. Han brøler kun for at hjælpe dig, og for at holde uvenlige væsner på afstand. Han lader kun de gode og rare komme inden for vores døre.
 
Det er frøprinsens højeste ønske, at de syge børn skal blive raske. For han er helt igennem så godt et væsen, at man siger om ham, at han har et hjerte af guld.
Det varer dog nok ikke så længe, før prinsessen kommer, og alt kan blive godt. Hendes guldbold er allerede rullet ud i kanten af åkandedammen. Så skal han have hende til at kysse sig lige midt på munden. Smask! Men...puhh, er det ikke temmelig vådt og klamt at kysse en frø? Kan han få hende til det? 
Feer er vidunderlige væsner. Alle ved at feer er gode. Men ikke alle ved, at feer ikke er som os mennesker. Feer lever nemlig absolut i nuet, lige som meget små børn, og da de er gode væsner, ser de positivt og optimistisk på verden. De sanser heller ikke som os mennesker. Feer sanser i auraer og energier, og ikke så meget i det faktisk materielle.
Der er flere slags feer. Vores fe er af den slags, der er små og lever mellem blomster og sommerfugle.
Feen lever lykkeligt inde på stue 3. Du kan ikke se hende og du kan ikke se det hele af hendes verden. Jo, nogen kan, men ikke alle. Hvis vi løfter gardinet let til side, så ser vi lidt og får vi et blik ind i feernes verden.
Ude i skoven lå en mølle. Da mølleren døde, arvede den yngste af hans tre sønner ikke andet end en kat. Men hvilken kat! Da den unge mand havde købt et par støvler til katten, begyndte den at gå oprejst som et menneske, og hjallp på snedig vis møllersønen til at få prinsessen og siden det hele kongerige. Det gjorde katten bl.a. ved at fange agerhøns ude i skoven og give dem til kongen, og til sidst narre en ond troldmand til at forvandle sig til en mus, som den fangede og åd.
Kontakt på tlf. 26 11 12 59
Lav din egen hjemmeside med mono.net