Inger Marie Møller (IMM)
Inger Marie Møller
 
FIGURATIVE MALERIER
Mine malerier er altid figurative. Min indgang til maleriet er nemlig ikke kun farverne, men også motivet.
Jeg maler sommetider "on location", men da det er ret besværligt med grej og transport, oftest efter egne fotografier af observerede motiver. Der dukker ofte motiver op, når jeg er på ferie. Så der er en del malerier fra feriedestinationer.
 
Mit maleprojekt er i kategorien "selvudvikling". Man kan kalde malerierne for ”sindbilleder”. Det er derfor motivet er vigtigt for mig. Motivet er indgangen til det ”stof” mit sind bearbejder under maleriet. Derfor er der nogle motiver, der har det med at gå igen: Veje, porte, døre, åbninger og træer, helst gamle og knudrede.
 
Jeg maler ret langsomt og kommer altid til at male ret præcise detaljer.  Mange finder uden tvivl dette gammeldags og ude af trit i vor postmoderne verden. Men ligesom det er meningsløst for mig at male non-figurativt (jeg har prøvet), føler jeg, at jeg ”snyder”, hvis ikke detaljerne kommer med. En urtepotte kan være et vigtigt farveelement i tilskyndelsen til at male et bestemt motiv, og hvis ikke man på maleriet kan se, det er en urtepotte, sløres de elementer i motivet, der har været min sindbilledmæssige motivation for at male billedet.
 
 
Nepal
Maleriet ovenfor er malet ud fra et foto af en bjergside i Nepal.
Kontakt på tlf. 26 11 12 59
Lav din egen hjemmeside med mono.net