Inger Marie Møller (IMM)
Inger Marie Møller
 

Tekst om projekt-udsmykning
I den tværfaglige gruppe, der arbejdede med udsmykning af Børneintensiv, skrev vi en tekst som oplæg til projektet. Med lidt revision findes denne tekst i dag i de forældremapper, der ligger på alle stuer.

Herunder kan du læse teksten:
 

Tankerne bag
Tankerne bag udsmykningen er, at man som patient og pårørende på børneintensiv befinder sig i et højteknologisk intensivt behandlings- og pleje-miljø. Overvågnings og behandlingsapparaturet dominerer meget, og kan få stuerne til at virke sterile, kolde og fabriksagtige. For at bløde op på dette har vi udsmykket afsnittet.

For børn
Vi er et børneafsnit, og har valgt, at udsmykningen skal signalere, at dette er et sted for børn.
Det overordnede tema for udsmykningen er et eventyr-ridderborg univers, og ude på gangen bliver man mødt af vagtposter, ridder, troldmand m.fl. Tanken bag dette er, at dette gerne skulle opleves som et sted, der er trygt at være, fordi der hele tiden er nogen, der passer på og står vagt. Samtidig kæmper vi for Jer pårørende og Jeres barn som modige riddere og magiske troldmænd.
 
Beroligende og neddæmpende
I behandlingen og plejen af børnene, udsætter vi dem for mange ubehagelige og skræmmende tiltag.   Vi har derfor tænkt, at udsmykningen inde på selve stuerne hovedsagelig skulle være beroligende, i neddæmpede varme nuancer, og bestå af elementer, der ikke så let kan opfattes som farlige eller truende. Altså ingen store dyr eller andre væsner, der kan virke skræmmende, men i stedet billeder af natur. Dette passer også bedre til børn i alle aldre end f.eks. Peter Plys eller Bamse og Kylling. I forlængelse af principperne for Family Centered Care skal udsmykningen danne ramme om hele familien, men da det indlagte barn er i centrum, har vi vægtet at udsmykke den del af stuerne, der er synlig fra sengene, altså partier over døre og ind til nabostuer.    
   

Udsmykningens elementer
Udsmykningen består af figurer, som jeg har savet ud i MDF plade og derefter malet, samt maleri direkte på væggene.

MDF-plade og maling er doneret af XL-Byg i Hinnerup.
 

Kontakt på tlf. 26 11 12 59
Lav din egen hjemmeside med mono.net